salomon sko stadium

Tilfældig system kampagner kan være lige det job

Disse to hypoteser var blandt vinderne af dette års Ig Nobelpriser udleveres af Usandsynligt Research, en organisation oprettet for at fremme akademisk arbejde, der gør dig til at le, så tror.

Men disse to vindere gøre meget mere end det. Det første er et vigtigt praktisk gennembrud: Jeg har allerede instrueret min ældre far, der bor i dødelig angst for at falde, at sætte sine sokker på sidste, så snart den kolde snap starter.

Men den anden hypotese er endnu vigtigere, som det gælder hele året rundt. Den blev udviklet af tre italienere på University of Catania der brugte matematiske simuleringer og spilteori til at gøre deres point. Hvis de har ret, med en bundet de har væltet alt, hvad vi nogensinde troede vi vidste om ledelse.

Selvom hypotesen lyder usandsynligt, jeg har første hånd erfaring af det fungerer godt. Hver uge på min folkeskole læreren valgt et barn tilfældigt at være mælk monitor. Hvis du var plukket du følte beæret og steg til lejligheden. Hvis du ikke var plukket, du tog det i din skridtlængde og ikke udvikle en dyb had både den lærer, der afviste dig eller af den succesfulde skærm.

Når din tur kom til hånd rundt kartonerne, du har lært, at der var nogle gode ting om at være ansvarlig for snurre af magt var behagelig og en masse dårlige ting du fik skylden når mælken var sent eller varm, selv om det var ikke ‘t din skyld.

Gospel Oak folkeskolen var ikke en pioner i tilfældig fremme; oldtidens Athen fik der først. Det valgte sine dommere og beslutningstagere ved sortition eller lodtrækning og så vidt jeg ved (selvom mit kendskab til klassisk historie er svagt) at samfundet virkelig var temmelig vellykket.

Vi sammenligner dem til os selv, og enten leje mennesker ligesom os, salomon sko stadium eller under ekstreme tvang fra vores chef forskellighed officer, vi ansætter folk, fordi de ikke er som os overhovedet.

Derefter, når vi har tildelt opgaven, kan vi ikke slippe af med dem, hvis de ikke godt, fordi vi valgte dem.

Dette kan ikke så meget som det er umuligt at sige, salomon sko stadium om de er gode eller ikke på grund af ventetiden. Med ledelse, beviset for budding kommer ikke i spiser, men efter at den har arbejdet sig gennem fordøjelseskanalen.

Den vigtigste indvending mod ordningen er, at der ikke ville være nogen grund til at arbejde hårdt, hvis vi alle vidste, at forfremmelse aldrig kom som et resultat. Dette argument er svag som forfremmelse og hårdt arbejde er tæt ikke alligevel forbundet.

Den tilfældige system vil styrke moralen ved at fjerne smålige politik og vrede. Det ville spare acres af tid. Det ville betyde den frygtede ord mangfoldighed blev aldrig hørt igen. Det ville være enden på HR og executive search.

Faktisk kunne det nye system endda gøre den gennemsnitlige person arbejde hårdere. Hvis jeg vidste, at jeg pludselig kunne blive CEO i morgen vil jeg se skarpt i dag, som jeg ikke ønsker at vanære mig selv.

Den anden indvending er, at du nogle gange ville ende med dim mennesker, der har ansvaret.

Men det sker alligevel, den eneste forskel er, at der under det nuværende system dim ledere tror de er kloge, som er endnu mere farlig.

Og jeg er ikke sikker på, salomon sko goretex dame at være en smule dim er virkelig så slemt. Der har været masser af dim amerikanske præsidenter, og det er ikke klart, de har udført alle værre end de lyse dem.

Systemet ville have den endelige fordel at eliminere virksomhedernes grådighed. Den øverste mand ville få det rigtige beløb for at gøre jobbet. Nok til at kompensere for salomon sko med goretex det ekstra arbejde for salomon sko stadium at uddele mælk og nok til at tage ansvar, når det bliver spildt.

Posted in 게시판.

댓글 남기기

이메일은 공개되지 않습니다. 필수 입력창은 * 로 표시되어 있습니다.

다음의 HTML 태그와 속성을 사용할 수 있습니다: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>